Cardiologie

Cardiologia este o ramură medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, printre care se regăsesc defecte cardiace congenitale, boala coronariană/cardiopatia ischemică, insuficiența cardiacă, bolile cardiace valvulare și tulburarările de ritm cardiac.

 

Medicii care se specializează în acest domeniu se numesc cardiologi.

În ciuda faptului că sistemul cardiovascular este invariabil asociat cu sângele, cardiologia se ocupă doar în mică măsură de afecțiunile sangvine, cu câteva excepții care țin de funcția cardiacă și tulburările de coagulare.

 

Cardiologii specializați în bolile adultului sunt diferiți de cei care se ocupă de cardiologia pediatrică. Aspectele chirurgicale nu sunt incluse în activitatea cardiologului și sunt rezervate chirurgilor cardiovasculari.

 

Proceduri precum bypassul aorto-coronarian sau implanturile protezelor valvulare sunt efectuate de chirurgi cardiovasculari, nu de cardiologi. Cu toate acestea, implanturile de stenturi (și, ocazional, alte proceduri mai complexe care țin de sistemul circulator și de bolile valvulare) sunt efectuate de cardiologi care aleg să se supraspecializeze în cardiologie intervențională.

Sunati acum pentru informatii si programari

Medici

Dr. Radu Lidia

Medic Specialist Cardiologie

Programeaza-te acum

Pentru a face o progrmare sau pentru mai multe informatii va rugam sa sunati
la numarul afisat mai jos:

Call Now Button
Discută cu noi!
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua!
Cu ce informatii va putem ajuta?